Ανθοϊάματα

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences

Τι είναι τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences?

Θα ήθελα πρώτα να σας δώσω μια γενική ιδέα για τα Ανθοϊάματα έτσι ώστε να αποκτήσετε μια ευρύτερη εικόνα, και στη συνέχεια θα μπαίνουμε ολοένα και βαθύτερα στην ουσία τους. Τα ανθοϊάματα είναι ενεργειακά σκευάσματα και φέρνουν την αρμονία μέσω της θετικής δόνησης, για να καταλάβουμε τι είναι και πως λειτουργούν θα πρέπει να κατανοήσουμε τον λεπτοφυή κόσμο των δονήσεων.

Τα πάντα δονούνται στην δική τους συγκεκριμένη συχνότητα, από τον μικρότερο κόκκο άμμου μέχρι και το μεγαλύτερο αστέρι. Έτσι και το κάθε φυτό δονείται στη δική του συγκεκριμένη συχνότητα. Χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του νερού να αποθηκεύει τις δονήσεις από το περιβάλλον που έχει βρεθεί, μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί ευεργετικά από τον άνθρωπο σε μορφή ανθοϊάματος. Για να καταλάβετε καλύτερα τι σημαίνει αυτό, στα παρακάτω κεφάλαια θα εξερευνήσουμε βαθύτερα το νερό με τις ιδιότητες του και τον υπέροχο κόσμο των φυτών.

Τα ανθοϊάματα πρωτοαναπτύχθηκαν στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του 1930 από τον οραματιστή ιατρό και ομοιοπαθητικό Dr. Edward Bach. Ο οποίος δημιούργησε 38 ανθοϊάματα τα οποία έχουν γίνει γνωστά ως Dr. Bach Flower Essences. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πραγματικά ο Dr. Bach άνοιξε τον δρόμο σε μια νέα προσέγγιση στον κόσμο της ίασης και της εσωτερικής αρμονίας. Από την εποχή του και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί μια πληθώρα νέων συστημάτων με ανθοϊάματα, τα οποία έχουν ως κύριο τρόπο παρασκευής τους την μεθοδολογία του Dr.Bach αλλά διαφέρουν ως προς τα άνθη και τις ιδιότητες τους.

Ένα από αυτά τα συστήματα ανθοϊαμάτων είναι τα Diamond Age Flower Essences®, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τον spiritual life coach και φυσιολάτρη Omprakash ( Klodjan Κων/νο Γιαούπι).

Το Κύριο Θέμα Των Ανθοϊαμάτων Diamond Age Flower Essences

Τα ανθοϊάματα αυτά έχουν ως κύριο θέμα να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τον αληθινό φυσικό μας εαυτό, να συνδεθούμε με τις ποιότητες, τα χαρίσματα και τα ταλέντα μας. Να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από το άγχος και το στρες, από το παρελθόν και τις περιοριστικές πεποιθήσεις που κρύβουν την αληθινή μας φύση και να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη χαρά, νόημα και πληρότητα.

Τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences λειτουργούν ως καταλύτες της εσωτερικής ισορροπίας και αρμονίας, λούζοντας το είναι μας με τις υπέροχες δονήσεις της ανώτερης φύσης μας. Τα ανθοϊάματα αυτά μας βοηθούν να αποκτήσουμε επίγνωση του φυσικού δυναμικού μας, να ενδυναμωθούμε από αυτό και να ζήσουμε την ζωή μας μέσα από την βιωματική εσωτερική μας αλήθεια.

Τα ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences είναι απολύτως ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια. Δεν εμπεριέχουν κάποιο οργανικό συστατικό του φυτού, αλλά μόνο την δόνηση του, και για αυτόν τον λόγο δεν έχουν παρενέργειες.

Σετ Ανθοϊαμάτων που εμπεριέχει 64 Ανθοϊάματα

Η Θεραπευτική Παλέτα Των Ανθοϊαμάτων Diamond Age Flower Essences

Η θεραπευτική τους παλέτα εμπεριέχει 64 διαφορετικά ανθοϊάματα, το καθένα από αυτά είναι φτιαγμένο και από ένα διαφορετικό λουλούδι και αντιστοιχεί σε κάποια συγκεκριμένη εσωτερική μας ποιότητα.

Τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences είναι χωρισμένα σε 9 κατηγορίες για να είναι πιο εύκολη η επιλογή τους.

Οι 9 κατηγορίες των Ανθοϊαμάτων Diamond Age Flower Essences:

Διαύγεια και καθαρός νους

Κατεύθυνση και ευρύτερη οπτική

Χαρά και θετικότητα

Υγιής σχέσεις

Εσωτερική ισορροπία και ενότητα

Διαλογισμό

Ανακούφιση και αναγνώριση

Αυτοπεποίθηση και δράση

Μετάβαση και νέα αρχή

Ενα σετ 9 Ανθοϊαμάτων που ονομάζεται 9 φόρμουλες και μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Ο Omprakash έχει δημιουργήσει επίσης 9 Φόρμουλες Ανθοϊαμάτων Diamond Age Flower Essences οι οποίες είναι μείγματα ανθοϊαμάτων που συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους, δίνοντας μας την κατάλληλη υποστήριξη σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

Όλα τα Diamond Age Flower Essences είναι 100% φυσικά και χειροποίητα. Δημιουργούνται στην Ελληνική φύση με αγάπη και αγνή πρόθεση από τον spiritual life coach και φυσιολάτρη Omprakash (Klodjan Κων/νο Jaupi).

Όλα τα ανθοϊάματα Diamond Age φτιάχνονται χωρίς να κόβονται τα άνθη και τα λουλούδια και χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον.

Θέλουμε η φύση να μένει ανεπηρέαστη και να συνεχίζει να μας δίνει αυτά τα υπέροχα δώρα!

Η Συνείδηση Των Φυτών

Τα βασικά στοιχεία των ανθοϊαμάτων είναι τα φυτά και το νερό, έτσι λοιπόν για να τα κατανοήσουμε λίγο βαθύτερα, σε αυτό το κεφάλαιο θα γνωρίσουμε κάποια πράγματα για μια άγνωστη πτυχή των φυτών, την συνείδηση τους, επιχειρώντας έτσι να μπούμε λίγο βαθύτερα στον κόσμο τους και στην συνέχεια θα ασχοληθούμε με το νερό και τις ιδιότητες του.

Από τις απαρχές της ανθρωπότητας ο άνθρωπος ζούσε στην φύση, αντιλαμβανόταν την γη ως έναν ζωντανό οργανισμό, την σεβόταν και προσπαθούσε να ζει αρμονικά μαζί της. Θρεφόταν από την φύση και επίσης έμαθε να χρησιμοποιεί θεραπευτικά τα διάφορα φυτά.

Στις εποχές εκείνες ο γιατρός της φυλής που αποκαλούταν αλλιώς και μάγος – ιατρός η θεραπεία που έδινε βασιζόταν στην χρήση των φυτών. Οι άνθρωποι αυτοί πίστευαν και όσοι ζουν ακόμα με αυτόν τον τρόπο, όπως φυλές στον Αμαζόνιο και σε άλλα μέρη του κόσμου, ακόμα πιστεύουν πως τα φυτά και η γη είναι ζωντανοί οργανισμοί, έχουν συνείδηση και μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε αρμονία σε νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο

Οι μάγοι – ιατροί, ή αλλιώς σαμάνοι, πιστεύουν πως η ασθένεια στο σώμα του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα κάποιας δυσαρμονίας στον νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό κόσμο του ατόμου και έτσι λοιπόν χρησιμοποιούν τα ανάλογα φυτά για να ισορροπήσουν αυτές τις πτυχές. Αξίζει να πούμε πως οι σαμάνοι από διάφορες φυλές ανά τον κόσμο έχουν καταπληκτική γνώση για τις σωματικές και πνευματικές θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και πως την γνώση αυτή δεν την απέκτησαν με μηχανήματα και μικροσκόπια, αλλά παρατηρώντας τα φυτά, τα ζώα και όντας σε στενή σύνδεση με την φύση, κάποιοι από αυτούς μάλιστα λένε πως την γνώση αυτήν την απέκτησαν μέσα από την ικανότητα τους να επικοινωνούν με τα φυτά.

η αύρα ενός λουλουδιού συνδεδεμένη με την αύρα ενός ανθρώπου

Υπάρχουν επίσης τα φυτά τα οποία οι σαμάνοι τα ονομάζουν φυτά δάσκαλοι, όπως η αγιαχουάσκα και το πεγιότ, τα οποία θεωρούν πως διευρύνουν την συνείδηση και βοηθάνε τον άνθρωπο να αποκτήσει μια βαθύτερη επίγνωση της εσωτερικής του φύσης καθώς και του αόρατου πνευματικού κόσμου.

Η προσωπική μου εμπειρία με αυτά τα φυτά μέσα από την σωστή καθοδήγηση κάποιον σεβαστών σαμάνων που είχα την τύχη να συναντήσω, είναι πως αφού πρώτα πέρασα από ένα εσωτερικό ταξίδι όπου είδα τα λάθη μου και πως το εγώ μου με διαχώριζε από το όλον και δημιουργούσε δυσαρμονία στην ύπαρξη μου, βρέθηκα να νιώθω ένα με όλη την ύπαρξη και να νιώθω πως η φύση και όλα τα πλάσματα είναι ζωντανά, συνειδητά και πως όλοι είμαστε απόλυτα ενωμένοι μεταξύ μας.

Η εμπειρία αυτή δημιούργησε πολύ βαθιά αρμονία σε όλο μου το είναι, με γέμισε με σεβασμό για όλη την ύπαρξη και με έκανε πιο συνειδητό σε κάθε μου σχέση και σύνδεση με τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Επιστημονική έρευνα σχετικά με την συνείδηση των φυτών.

Στον σύγχρονο και πιο επιστημονικό κόσμο σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πάτρικ Γκέντς, καθηγητή της βοτανολογίας στις Ινδίες, που έγραψε την Ζωή και το Έργο του Σερ Τζαγκάντις Τσάντρα Μπόζε ήδη από το 1904, ο Μπόζε, με ανακοίνωσή του προς την Βασιλική Εταιρία της Αγγλίας, υπογράμμισε πως τα φυτά δεν είναι μια απλή πράσινη μάζα, αλλά ένα ζωικό σύνολο προικισμένο με ευαισθησία. Χάρη στην χρήση λεπτεπίλεπτων μηχανισμών, που κατασκεύασε ο ίδιος, όπως το περίφημο “υπερμικροσκόπιο” (crescograph), που πήρε το όνομά του, για την μέτρηση των νευρικών παλμών στα ζώα, απέδειξε πως κάθε φυτό και κάθε όργανο του φυτού εμφανίζει μια ξεχωριστή αντίδραση σε κάθε μηχανικό ερεθισμό και πραγματοποιεί φυσιολογικές εναλλαγές, παρόμοιες με αυτές που εμφανίζουν οι ζωικοί ιστοί.

Αυτές είναι κάποιες αναφορές από τις έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την συνείδηση των φυτών. Υπάρχουν πολλές ακόμα έρευνες που έχουν ολοκληρωθεί και δείχνουν πως τα φυτά είναι νοήμονα όντα και πολλές άλλες που είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να μας εκπλήξουν και να μας ανοίξουν νέους ορίζοντες

Φαίνεται λοιπόν πως η φύση προσπαθεί με διάφορους τρόπους να επικοινωνήσει μαζί μας, μας δείχνει πως όλη η πλάση είναι ζωντανή και μας καλεί να ενωθούμε ξανά μαζί της για να γίνουμε ξανά ολόκληροι και υγιής σε σώμα – νου και πνεύμα. Να σταματήσουμε να καταστρέφουμε την γη και την φύση, γιατί έτσι βλάπτουμε ταυτόχρονα, τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και στην βαθύτερη αλήθεια όλοι είμαστε ένα με όλη την ύπαρξη.

Το Νερό

Το νερό είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία ( νερό, αέρας, γη και φωτιά ) που καθιστούν δυνατή την ύπαρξη της ζωής. Σύμφωνα με όλες τις αρχαίες παραδόσεις η ζωή δημιουργείται από την αρμονική συνύπαρξη των τεσσάρων αυτών στοιχείων αν και υπάρχουν και παραδώσεις που θεωρούν και των αιθέρα άλλο ένα στοιχείο.

Το γεγονός ότι το σώμα μας αποτελείται περίπου 75% από νερό αποκαθιστά το νερό πολύ σημαντικό στοιχείο για την υγεία μας. Ο ίδιος ο πλανήτης μας αποτελείται κατά 70% από νερό και όσο προχωράμε στην έρευνα για το νερό θα δούμε πως το στοιχείο αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη όλης της ζωής.

Όλες οι αρχαίες θεραπευτικές και πνευματικές παραδόσεις έχουν χρησιμοποιήσει το νερό ως ένα μέσο για τις πρακτικές τους. Από τον εξαγνισμό των υδάτων, την βάπτιση, τον εξαγνισμό στα νερά του Γάγγη, τα ιαματικά λουτρά κ.τ.λ. Σε κάποια μοναστήρια στο Θιβέτ οι μοναχοί ψέλνουν συγκεκριμένες προσευχές στο νερό και έτσι θεωρούν πως το νερό αποκτάει θεραπευτικές ιδιότητες και το χρησιμοποιούν ως φάρμακο. Εγώ ο ίδιος έχω παρευρεθεί σε μια αρχαία ινδιάνικη τελετουργία όπου ο σαμάνος αφού ευλόγησε το νερό μας το έδωσε να το πιούμε ως ίαμα.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι θεωρούσαν πως το νερό σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αποκτάει θεραπευτικές ιδιότητες.

Ο καθ. Πικάρντι, ήδη το 1962 έλεγε : “Ίσως να είναι το νερό και το υδάτινο σύστημα αυτά που επιτρέπουν στους ζωντανούς οργανισμούς να αντιδρούν εμπρός στις εξωτερικές δυνάμεις, γιατί η ύπαρξη μιας τόσο λεπτής και ευαίσθητης δομής επιτρέπει να υποθέσουμε ότι, με τα κατάλληλα μέσα θα μπορούσε να αλλαχτεί η ίδια του η δομή με απείρους τρόπους, και έτσι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το νερό είναι ευαίσθητο σε ακραία λεπτές επιδράσεις και ικανό να προσαρμοστεί στις πιο ποικίλες καταστάσεις, όπως κανένα άλλο υγρό δεν μπορεί να κάνει.”

Στα πιο σύγχρονα χρόνια τα πειράματα του Masaru Emoto ο οποίος είχε την ιδέα να φωτογραφίσει το νερό σε διάφορες φάσεις της ύπαρξής του και μέσα σε διαφορετικές συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος, προσθηκών και μολύνσεων από ξένες ουσίες, αλλά και από ποικίλες σε συναισθήματα σκέψεις, ακολουθώντας πάντα επιστημονική μεθοδολογία, έρχεται να επιβεβαιώσει με την σειρά του ότι το νερό δεν είναι απλά και μόνο ένα υγρό, αλλά κάτι το ζωντανό που αντιδρά ανάλογα με καθετί το επηρεάζει, διαφοροποιώντας την ενεργειακή και κρυσταλλική του δομή, ανταποκρινόμενο στις σκέψεις και τα συναισθήματα μας!

Έτσι λοιπόν μέσα από αυτό το ταξίδι από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα βλέπουμε πως το νερό έχει την ικανότητα να αποθηκεύει το ενεργειακό αποτύπωμα όχι μόνο των ουσιών που έχουν βρεθεί μέσα του αλλά ακόμα και των σκέψεων και των συναισθημάτων. Έχοντας όλα αυτά στον νου μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τα ανθοϊάματα γιατί στην ουσία το ανθοϊαμα είναι νερό που εμπεριέχει μέσα του το ενεργειακό αποτύπωμα του εκάστοτε λουλουδιού.

Μια όμορφη γυναίκα βάζοντας στην κορυφή του κεφαλιού της ένα ανθοϊαμα diamond age flower essence

Πως Λειτουργούν Τα Ανθοϊάματα

Τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences® και γενικά τα ανθοϊάματα δρουν στο συναισθηματικό, νοητικό και ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου. Έχοντας υπόψη πως τα πάντα δονούνται, μπορούμε να καταλάβουμε πως ακόμα και τα συναισθήματα μας, οι πεποιθήσεις και οι σκέψεις μας έχουν την δικιά τους δόνηση.

Έτσι λοιπόν όταν βιώνουμε κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα ή περιοριστικό τρόπο ύπαρξης σημαίνει πως ένα μεγάλο κομμάτι του είναι μας δονείται στην ανάλογη συχνότητα. Καθώς παίρνουμε το ανθοϊαμα, η θετική του δόνηση που πάλλεται σε υψηλότερη συχνότητα θα διαπεράσει και θα μεταμορφώσει τις χαμηλότερες δονήσεις των δυσάρεστων συναισθημάτων και θα φέρει ξανά την αρμονία στο σύστημα μας.

Ο οργανισμός μας λειτουργεί μέσα από μια πολύ βαθιά ευφυΐα. Έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει την τροφή που καταναλώνουμε, να την διασπά και να κάνει την ανάλογη χρήση της. Κάνει πολύπλοκες σωματικές και νοητικές λειτουργίες να λειτουργούν την ίδια στιγμή σε απόλυτη αρμονία, δίνοντας μας την δυνατότητα να προχωράμε στην εμπειρία της ζωής. Μπορεί και αναγνωρίζει την χημική σύσταση των φαρμάκων που παίρνουμε και τα χρησιμοποιεί για να θεραπεύσει ακριβώς το σημείο που νοσεί και όχι κάποιο άλλο.

Το ίδιο λοιπόν γίνεται και με τα ανθοϊάματα, ο οργανισμός μας αναγνωρίζει την δόνηση – ενέργεια του φυτού κάνει την ανάλογη αντιστοιχία μέσα μας, ξυπνάει το έμφυτο δυναμικό μας και προχωράει στην εναρμόνιση.

Ο κάθε ένας από εμάς είναι μια μοναδική έκφραση της ύπαρξης και έχουμε ήδη μέσα μας όλα τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τις ικανότητες που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε οτιδήποτε μας δυσκολεύει. Το πρόβλημα είναι πως τις περισσότερες φορές δεν το ξέρουμε αυτό ή δεν είμαστε συνδεδεμένοι με το δυναμικό μας και τις ποιότητες που έχουμε μέσα μας.

Βασικά το γεγονός ότι βιώνουμε κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα ή περιοριστικό τρόπο ύπαρξης σημαίνει πως κατά κάποιο τρόπο έχουμε χάσει την σύνδεση με το δυναμικό μας. Για παράδειγμα όταν αισθανόμαστε έλλειψη αυτοπεποίθησης σημαίνει πως μέσα από κάποιο βίωμα χάσαμε την επαφή με την αυτοπεποίθηση μας. Το ανθοϊαμα που θα πάρουμε σε αυτήν την περίπτωση θα δονείται στην δόνηση της αυτοπεποίθησης, αυτό δεν σημαίνει πως το ανθοϊαμα θα μας δώσει κάποια εξωτερική δόση αυτοπεποίθησης ή πως θα καταστείλει την έλλειψη αυτοπεποίθησης, αλλά θα ξυπνήσει από μέσα μας την εσωτερική μας αυτοπεποίθηση, θα μας βοηθήσει να ξανασυνδεθούμε με αυτήν και να εκφραστούμε στην ζωή μέσα από το δυναμικό μας.

Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως στην ουσία αυτό που κάνουν τα ανθοϊάματα είναι να ξυπνάνε το φυσικό δυναμικό μας και να μας συνδέουν με αυτό, δημιουργώντας έτσι αρμονία στο είναι μας. Το κάνουν αυτό με τον πιο φυσικό τρόπο καθώς η δόνηση του κάθε ανθοϊάματος έρχεται από την ίδια την φύση. Εμείς οι ίδιοι είμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Έρευνες έχουν δείξει πως από τότε που απομακρυνθήκαμε από αυτήν γίναμε πιο επιρρεπείς σε ψυχολογικές και σωματικές ασθένειες. Το ταξίδι προς την υγεία και την αρμονία σίγουρα εμπεριέχει το να έρθουμε κοντύτερα στην φύση.

Είναι Τα Ανθοϊάματα Κατάλληλα Για Όλους;

Τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences είναι απολύτως ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια. Δεν περιέχουν κάποιο οργανικό συστατικό από τα φυτά, αλλά μόνο τη δόνησή τους, και για αυτόν τον λόγο δεν έχουν παρενέργειες.

Στο βρέφος διαφέρει ο τρόπος λήψης τους, βάζουμε λίγο από το ανθοϊαμα πίσω από τα αυτιά του ή αν θηλάζει προτείνεται επίσης να χρησιμοποιεί η μητέρα το ανθοϊαμα και έτσι το βρέφος λαμβάνει την ενέργεια μέσα από το γάλα της μαμάς.

Τα ανθοϊάματα προτείνονται ανεπιφύλακτα και στις έγκυες γυναίκες μετά τον τρίτο μήνα, καθώς είναι πολύ χρήσιμο για το παιδί να λαμβάνει θετικά ερεθίσματα από τον εσωτερικό κόσμο της μητέρας του.

Τα ανθοϊάματα έχουν θεαματική αποτελεσματικότητα ακόμα και στα ζώα και στα φυτά. Για παράδειγμα ένα φυτό που του έχουμε αλλάξει σημείο ή το έχουμε μεταφυτέψει θα το βοηθούσε πολύ εάν για λίγες ημέρες προσθέταμε στο νερό που το ποτίζουμε μερικές σταγόνες από το ανθοϊαμα rebalancing, το οποίο προσφέρει ισορροπία και σταθεροποίηση. Αυτό το ανθοϊαμα μας βοηθάει να ισορροπήσουμε μετά από κάποιο σοκ, τραύμα ή αλλαγή. Μας υποστηρίζει να επαναφέρουμε τον εαυτό μας και να συνεχίσουμε την ζωή μας με περισσότερη σταθερότητα.

Όσον αφορά τα ζώα θα πρέπει να παρατηρήσουμε τον χαρακτήρα του ζώου και έτσι να διαλέξουμε το ανάλογο ανθοϊαμα που θα το βοηθήσει να ξεπεράσει την δυσκολία του. Το ανθοϊαμα rebalancing είναι πολύ χρήσιμο για κάποιο ζώο που έχει υποστεί κάποιο τραυματισμό, σοκ ή έχει αλλάξει περιβάλλον και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν όπως και στα φυτά θα βάλουμε μερικές σταγόνες από το ανθοϊαμα στο νερό του.

Πότε Είναι Η Κατάλληλη Στιγμή Να Χρησιμοποιήσω Ένα Ανθοϊαμα

Είναι γνωστό πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να βιώσουμε στο έπακρο κάποια εσωτερική δυσκολία για να χρησιμοποιήσουμε ένα ανθοϊαμα. Έτσι με λίγη επίγνωση μπορούμε να προλαμβάνουμε πολλές καταστάσεις πριν χειροτερέψουν.

Για παράδειγμα αν έχουμε να κάνουμε κάποιο ταξίδι ή έχουμε να πάμε σε κάποιο μέρος που θα έχει πολλή συνωστισμό, μπορούμε να πάρουμε από πριν το ανθοϊαμα protection. Αυτή η ουσία λουλουδιών μας προστατεύει από αρνητικές επιρροές και σφραγίζει το ενεργειακό μας πεδίο. Με αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να επιλέξουμε την κατάλληλη ουσία λουλουδιών που μπορεί να μας υποστηρίξει. Και φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ανθοϊάματα αν ήδη βιώνουμε κάποια δυσκολία που θέλουμε να ξεπεράσουμε, ή ακόμα και αφού έχουμε ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε πιο εύκολα.

Επίσης μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως μια μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.

Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή θεραπείας λαμβάνουμε, και επίσης μπορούμε να τα προσθέτουμε στο λάδι του μασάζ ή σε κάποιο σπρέι για ενεργειακό καθαρισμό χώρου.

Απ’ότι βλέπουμε το ταξίδι με τα ανθοϊάματα είναι ανεξάντλητο και μπορεί να μας συντροφεύσει σε κάθε φάση της ζωής μας, οδηγώντας μας ολοένα και βαθύτερα στην έμφυτη δύναμη και ομορφιά του φυσικού εαυτού μας.

Πως Μπορώ Να Χρησιμοποιήσω Τα Ανθοϊάματα;

Σε περίπτωση που έχετε στα χέρια σας συμπυκνωμένο μπουκαλάκι με ανθοϊαμα ακολουθήστε την εξής διαδικασία: προσθέστε 9 σταγόνες από το μπουκάλι βάσης σε ένα μπουκαλάκι 20ml, γεμίστε το υπόλοιπο με ένα κουταλάκι κονιάκ και νερό. Μετά τοποθετήστε 4 σταγόνες τέσσερις φορές την ημέρα στην κορυφή του κεφαλιού.

Σε περίπτωση που έχετε στα χέρια σας ανθοϊαμα έτοιμο για χρήση ακολουθήστε τις οδηγίες λήψης που περιγράφονται παραπάνω μετά την αραίωση.

Οι δυο καλύτερες στιγμές για να χρησιμοποιήσετε το ανθοϊαμά σας είναι το πρωί μόλις ξυπνήσετε που ο οργανισμός σας είναι φρέσκος και έτσι δίνετε στον εαυτό σας ένα πολύ ωραίο ερέθισμα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, και το βράδυ πριν κοιμηθείτε, έτσι ώστε το ανθοϊαμα να είναι το τελευταίο ερέθισμα που θα πάρετε πριν τον ύπνο σας. Τις άλλες δυο φορές μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πως Να Επιλέξτε Το Κατάλληλο Ανθοϊαμα

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να διαλέξετε το κατάλληλο ανθοϊαμα:

  1. Μπορείτε απλά να ρίξτε μια ματιά στα ανθοϊάματα και να διαλέξτε διαισθητικά. Αν διαλέξετε πάνω από ένα ανθοϊαμα, τότε μπορείτε να κάνετε το δικό σας μείγμα ανθοϊαμάτων. Μπορείτε να βάλετστο μείγμα σας μέχρι 6 διαφορετικά ανθοϊάματα. Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να κάνετε το δικό σας μείγμα ανθοϊαμάτων.
  1. Μπορείτε να κλείσετε μια ατομική συνεδρία με έναν πιστοποιημένο σύμβουλο αΑνθοϊαμάτων Diamond Age Flower Essences ή τον Omprakash τον δημιουργό τους. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να εξερυνήσετε τις ατομικές συνεδρίες.
  1. Μπορείτε να διαλέξετε τα ανθοϊάματα ανάλογα με τις ανάγκες σας που έχετε και να βρείτε το ανθοϊαμα που θα τις εξισορροπίσει. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο και δείτε τις οδηγίες για να διαλέξετε τα ανθοϊάματα που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες σας.

Τα Ανθοϊματα Και Το Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο

Τα ανθοϊάματα καθώς εμπεριέχουν την ενέργεια των φυτών, η οποία αφυπνίζει μέσα μας συγκεκριμένες θετικές ποιότητες, συναισθήματα και μας συνδέει με βαθύτερες αλήθειες του είναι μας, σημαίνει πως αλληλεπιδρούν άμεσα με την αύρα και τα τσάκρας μας, βοηθώντας στην αρμονική λειτουργία και εναρμόνιση τους.

Για παράδειγμα το ανθοϊαμα vicia spbelonging (το οποίο μας βοηθάει να ξαναβρούμε την αίσθηση ότι ανήκουμε, δίνοντας μας την κατανόηση πως όπως και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην ζωή, έτσι και εμείς έχουμε την μοναδική μας θέση σε αυτήν)), και το ανθοϊαμα asphodeline luteaembracing naturality (το οποίο μας βοηθάει να χτίσουμε μια υγιή σχέση με το σώμα μας και την σεξουαλικότητα, να αναγνωρίσουμε τις ευχάριστες πτυχές της γήινης πραγματικότητας και να συμμετέχουμε ενεργά στην ζωή με φυσικότητα και ελευθερία).

Σε συνδυασμό, αυτά τα ανθοϊάματα θα εναρμόνιζαν το πρώτο τσάκρα και βοηθούσαν την αρμονική λειτουργία του. Και αυτό γιατί το τσάκρα αυτό σχετίζεται με την ποσότητα της φυσικής ενέργειας και της θέλησης να ζούμε μέσα στην φυσική πραγματικότητα. Με τα αρχέγονα ένστικτα, με την επιβίωση, την ζωτικότητα και με το να πατάμε γερά στα πόδια μας. Όταν αυτό το τσάκρα είναι μπλοκαρισμένο, τότε το μεγαλύτερο μέρος της φυσικής ζωτικότητας μπλοκάρει και το άτομο δεν κάνει ισχυρή εντύπωση στο φυσικό κόσμο.

Έτσι με το κατάλληλο ανθοϊαμα μπορούμε να εναρμονίσουμε τα τσάκρας και την αύρα μας.

Ανθοϊάματα Και Σωματικές Ασθένειες

Τα ανθοϊάματα Diamond Age Essences δεν τα χρησιμοποιούμε για να φέρουμε θεραπεία σε σωματικές ασθένειες, γιατί όπως έχουμε πει τα ανθοϊάματα λειτουργούν στο πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό και ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιούμε τα ανθοϊάματα Diamond Age Essences παράλληλα με την κλασσική ιατρική, ή όποια άλλη μορφή θεραπείας λαμβάνουμε. Για αυτό λέμε πως τα ανθοϊάματα ανήκουν στις συμπληρωματικές θεραπείες.

Η ολιστική θεραπεία λειτουργεί μέσα από την κατανόηση πως το σώμα, ο νους, και το πνεύμα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και πως αν εμφανιστεί πρόβλημα στο ένα από αυτά, σταδιακά θα επηρεαστεί όλο το σύστημα. Έτσι, όταν εμφανίζεται κάποια ασθένεια στο σώμα σημαίνει πως έχει προηγηθεί και υπάρχει κάποια δυσαρμονία στον νου ή στο πνεύμα.

Ο δρ. Μπαχ είχε πει πως ο πόνος<< ασθένεια >> είναι μια ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε πνευματικές και συναισθηματικές συγκρούσεις που χρειάζεται να λυθούν για να αναδείξει το άτομο το πλήρες δυναμικό του και να εκπληρώσει το πεπρωμένο του στην ζωή.

Έτσι λοιπόν όσον αφορά τις σωματικές ασθένειες, τα ανθοϊάματα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα με την κλασική ιατρική αγωγή για να βοηθήσουμε να έρθει ισορροπία στις ψυχικές συγκρούσεις, η οποία αρμονία θα μπορούσε να βοηθήσει στην πιο γρήγορη ανάρρωση.

Ένας τρόπος να τα χρησιμοποιήσουμε είναι να δούμε με τι ψυχολογία αντιμετωπίζουμε την ασθένεια, και να πάρουμε το κατάλληλο ανθοϊαμα που θα μας αναπτερώσει το ηθικό και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πιο θετικά την κατάσταση.

Ο άλλος τρόπος είναι να εστιάσουμε στην ψυχική σύγκρουση στην οποία οφείλεται η ασθένεια ή στο μήνυμα που προσπαθεί να μας δώσει το είναι μας μέσα από την ασθένεια και έτσι να πάρουμε το κατάλληλο ανθοϊαμα που θα μας βοηθήσει να εναρμονίσουμε αυτές τις καταστάσεις. Αν εξαλείψουμε την αιτία, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να σταθεί από μόνο του και σταδιακά θα υποχωρήσει.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η περίπτωση ενός φίλου μου, ο οποίος είχε αρρωστήσει και φαινόταν να είναι εκνευρισμένος. Εμένα δεν μου φάνηκε για κάτι σοβαρό, γιατί έτσι κι αλλιώς ήταν χειμώνας και κάποιες φορές τον χειμώνα τυχαίνει να κρυώνουμε και να αρρωσταίνουμε.

Όταν ρώτησα τον φίλο μου γιατί ήταν εκνευρισμένος, μου είπε πως η ασθένεια του συνέβη σε πολύ λάθος στιγμή και πως δεν είχε χρόνο για κάτι τέτοιο, γιατί ήταν απασχολημένος με δυο – τρεις δραστηριότητες που έτσι κι αλλιώς δεν πηγαίνανε καλά και σαν να μην έφτανε αυτό, αρρώστησε κιόλας.

Στην περίπτωση αυτή ξέροντας πως ο φίλος μου έπαιρνε την ιατροφαρμακευτική του αγωγή, εστίασα στον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπιζε την ασθένεια, δηλαδή στον εκνευρισμό και την απογοήτευση για ‘όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα θέλουμε και μας συμβαίνει η μια αναποδιά μετά την άλλη. Έτσι του πρότεινα και του έδωσα να πάρει το ανθοϊαμα pyrus spinosa – fresh mood για να του αναπτερώσει την ηθική, να τον βοηθήσει να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική και να επανατοποθετηθεί στο ζήτημα με φρεσκάδα και ελπίδα.

Μια εβδομάδα μετά όταν τον ξαναείδα ήταν ήδη καλύτερα και σωματικά αλλά και ψυχικά, και μάλιστα μου είπε πως τελικά αρρώστησε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή γιατί έτσι κατανόησε πως είχε αγχωθεί πάρα πολύ με τις δραστηριότητες που είχε αναλάβει και πως η κάθε μια από αυτές τον οδηγούσε σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

Έτσι με τον χρόνο που του έδωσε η ασθένεια και την βοήθεια που του έδωσε το ανθοϊαμα κατάλαβε πως έπρεπε να εστιάσει καλύτερα στο τι πραγματικά του ταιριάζει και στο τι θα του δώσει αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Επίσης μου είπε πως ίσως η ασθένεια να ήταν αποτέλεσμα της σύγχυσης που βίωνε με τις δραστηριότητες που είχε αναλάβει και πως αποτέλεσε και το κλειδί για να βγει από εκεί.

Μετά του έδωσα ένα μείγμα ανθοϊαμάτων που μας βοηθάνε να βρούμε την σωστή κατεύθυνση στην ζωή μας, silene vulgaris – finding your path που μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε και να εστιάσουμε στο μονοπάτι που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας. anthyllis vulneraria– the right choice που μας βοηθάει να εστιάσουμε στην σωστή επιλογή όταν έχουμε να αποφασίσουμε ανάμεσα σε 2 – 3 διαφορετικές. psoralea bituminosa– a higher meaning που μας βοηθάει να συνδεθούμε με τον ανώτερο σκοπό μας και ophrys mesaritica – clear intention που μας βοηθά να εναρμονίσουμε τις ανάγκες μας με τις επιθυμίες μας και έτσι να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη πρόθεση για το τι θέλουμε και επιδιώκουμε στη ζωή μας.

Και έτσι είχα την τύχη να δω τον φίλο μου βήμα – βήμα να βρίσκει και να δημιουργεί τον δικό του δρόμο, και πάνω απ’όλα να είναι υγιής και χαρούμενος.

Επαγγελματική Εκπαίδευση με τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση με τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα συμβαίνει η πρώτη σύνδεση των συμμετεχόντων με τα ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences. Καθώς τα Πεταλουδοϊάματα θα αρχίζουν να επενεργούν στο ενεργειακό τους πεδίο, οι συμμετέχοντας θα δουν, θα κατανοήσουν και θα νιώσουν βιωματικά τα οφέλη των Πεταλουδοϊαμάτων.

ΟΙ συμμετέχοντας θα μάθουν πως μας βοηθάνε τα ανθοϊάματα, πως να διαλέξουν το σωστό ανθοϊαμα για την κάθε κατάσταση και πως να τα βάλουν στην καθημερινότητα τους για να ζήσουν μια πιο χαρούμενη και πλήρης ζωή. Σε αυτήν την ενότητα οι συμμετέχοντες μπορούν να αξασκούν τα ανθοϊάματα στον εαυτό τους και στους κοντινούς τους ανθρώπους. Για να μπορέσει κάποιος να δίνει επαγγελματικές συνεδρίες με τα Πεταλουδοϊάματα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον την δεύτερη ενότητα της εκπαίδευσης και να έχει κάνει την απαραίτητη πρακτική.

Η δεύτερη ενότητα είναι το επόμενο βήμα στην επαγγελματική εκπαίδευση με τα ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences και είναι ανοιχτή για όσους έχουν ολοκληρώσει την πρώτη ενότητα και έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν τους άλλους να ζήσουν μια πιο χαρούμενη και συνειδητή ζωή.

Σε αυτό το σύστημα ανθοϊαμάτων, η δουλεία σας ως σύμβουλοι ανθοϊαμάτων δεν είναι να δίνετε συμβουλές στον πελάτη σας, αλλά να τον βοηθήσετε να κατανοήσει την ρίζα του ζητήματος του. Είναι να τον βοηθήσετε να καθορίσει τους στόχους του, να βρει με ποιες εσωτερικές ποιότητες και ικανότητες θα πρέπει να συνδεθεί για να πετύχει τους στόχους του. Βασιζόμενος σε αυτά ο σύμβουλος ανθοϊαμάτων θα ετοιμάσει το κατάλληλο ανθοϊαμα για τον πελάτη του.

Στην τρίτη ενότητα οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να οδηγούν τον πελάτη τους να φέρνει στην επίγνωση του την θεραπευτική ποιότητα και δόνηση του ανθοϊάματος που χρησιμοποίησε. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί μια πιο ουσιαστική εναρμόνιση ανάμεσα στην προβληματική κατάσταση και στην εσωτερική ποιότητα που αφυπνίστηκε από το ανθοϊαμα.

Η αξία αυτής της διαδικασίας έχει πολλά επίπεδα. Όταν ο άνθρωπος έχει συνδεθεί συνειδητά με την καθαρή ποιότητα του ανθοϊάματος, η οποία στην ουσία είναι μια δική του εσωτερική ποιότητα, τότε μπορούν να συνδέονται με αυτήν όποτε θελουν. Αυτή η διαδικασία επίσης οδηγεί τον άνθρωπο σε πιο αφυπνισμένες καταστάσεις συνειδητότητας. Μια από τις πιο σημαντικές αξίες αυτής της διαδικασίας είναι ότι κατά αυτόν τον τρόπο συμβαίνει μια εναρμόνιση ανάμεσα στον συνειδητό και ασυνείδητο νου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον άνθρωπο να βιώσει εσωτερική ενότητα και ειρήνη όσον αφορά το ζήτημα που τον απασχολούσε.

Και οι τρεις ενότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ανθοϊάματα μας έχουν εκπαιδευτικό και βιωματικό χαρακτήρα ταυτόχρονα, δίνοντας την ευκαρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences με έναν ουσιαστικό και χειροπιαστό τρόπο.

Μάθετε περισσότερα για κάθε ενότητα! Ελάτε στην Ακαδημία μας!

Εύχομαι αυτό το άρθρο να κάλυψε όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τα Ανθοϊάματα Diamond Age Flower Essences και να σας έδωσε την έμπνευση έρθετε κοντύτερα στην αληθινή σας φύση και να ζήσετε μια πιο συνειδητή και αφυπνισμένη ζωή.

Omprakash . K. Γιαούπη